Lariks-Larix

1 / 1

Voor het maken van een veranda gebruiken wij veel Lariks/ Douglas

Lok, Larix of Lariks is een geslacht van coniferen.

De hoogte van de Laiks boom varieert van 30 tot 40 meter, met een diameter van 0.5-1.0 meter. Typerend van deze naaldboom is dat de naalden in de winter afvallen.

Lariks is een houtsoort met duurzaamheidklasse III en wordt onder andere toegepast voor gevelbetimmering, trappen, kozijnen, deuren, tuinmeubelen, tuinhuizen en veranda's.

Lariks lijkt een beetje op Grenen maar is iets donkerder. Het is aanmerkelijk harder en zwaarder. Het is ook duurzamer en sterker. Lariks is een prima vervanger voor vele tropische houtsoorten. In gevelbetimmering wordt het vaak gebruikt ter vervanging van het inmiddels veel duurdere Red Cedar. Ook voor binnenwerk is Lariks zeer geschikt.

 

Lariks regels, planken en balken zijn bijzonder duurzaam door de grote hoeveelheid hars die van nature aanwezig is in dit hout. Lariks wordt steeds meer gebruikt door aannemers en timmerlui vanwege de duurzaamheid  (klasse III), de fijne verwerking en beschikbaarheid van dit hout.

 

Buiten kan Lariks zelfs onbehandeld blijven. Het hout zal in de loop van de jaren geheel op natuurlijke wijze vergrijzen en zo kunt u de natuurlijke eigenschappen van het inharden van de natuurlijke harsen in het Lariks benutten. Lariks hout moet u niet in contact brengen met de grond.